Pica ar neparastu pamatni tiek pagatavota dažu minūšu laikā, un tai piedevas var izvēlēties atbilstoši katra gardēža gaumei. Tas ir tiešām lielisks veids, kā palutināt draugus vai ģimeni, kad viņi skatās TV – hokeja maču un ne tikai!
Pannā cepta lavaša pica
Pagatavošanas laiks – 20 minūtes
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
Desa – 150 grami
Paprika – 1 gabals
Karstie pipari – 1 gabali
Mocarella – 200 grami
Lavašs – 1 plāksne
Olas – 3 gabali
Piens – 100 ml
Sāls – pēc garšas
Dārzeņu eļļa – 2 ēdamkarotes
Kečups – 1 ēdamkarote
Konservēta kukurūza – 50 grami
Pagatavošana
Smalki sagriež desu, papriku un asos piparus. Sarīvē sieru.
Lavašu sarullē caurulītē un sagriež šaurās nūdelēs. Pievieno olas, pienu un sāli. Rūpīgi samaisot.
Ielej augu eļļu aukstā pannā. Plānā kārtā pannas pamanti izklāj ar lavašu.
Apsmērē picas pamatni ar kečupu. Pārklāj to ar sieru. Virsū uzliek desu, papriku un kukurūzu.
Uz pannas uzliek vāku, cep picu uz lēnas uguns 10 minūtes, līdz ap malu izveidojas garoza.
Vēl viena interesanta recepte: pannā cepta lavaša pica ar desu un tomātiem
Vienkārša un ļoti garšīga alternatīva klasiskajai picai, tās pagatavošana aizņem ne vairāk kā 20 minūtes. Tas ir lielisks ēdiens, ar kuru korparatīvā palutināt kolektīvu un ne tikai.
Pagatavošanas laiks – 20 minūtes.
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
Lavašs – 2-3 plāksnes
Jebkura desa – 100 grami
Ķiršu tomāti – 100 grami
Cietais siers – 200 grami
Kečups – 1 ēdamkarote
Majonēze – 1 ēdamkarote
Dārzeņu eļļa – 1 ēdamkarote
Sāls – pēc garšas
Malti melnie pipari – pēc garšas
Var arī pievienot:
Svaigs baziliks – pēc garšas
Pagatavošana
No lavaša izgriež trīs apļus atbilstoši pannas diametram.
Tā vietā var izmantot iepriekš pagatavotas tortiljas.
Sagriež desu un tomātus šķēlēs. Sarīvē sieru. Sajauc kečupu ar majonēzi.
Ieeļļojiet pannu ar augu eļļu. Izklāj ar pirmo lavaša apli. Pārsmērē trešo daļu mērces un apkaisa ar trešdaļu siera.
Atkārto ar atlikušajiem apļiem, mērci, sarīvēto sieru.
Virsū liek desu un tomātus. Apkaisa ar sāli un pipariem.
Uzliek pannai vāku un cep picu uz vidējas uguns, līdz siers ir izkusis, apmēram 5 minūtes.
Pēc vēlēšanās ēdienu var dekorēt ar bazilika lapiņām.
Labu apetīti!